Glasvezel (2)

Zo, de boel is aangesloten. De eerste snelheidstest is veelbelovend:

Download: 3494.6 KByte/sec (=27957 kbps)
Upload: 1267.3 KByte/sec (=10138 kbps)
Connection: 1053.0 Conn/min
Ping test Nederland: 3.0 ms

Klein detail hierbij is dat bij de status van de test gemeld wordt dat de limiet overschreden wordt. Het lijkt er dus op dat speedtest deze snelheden niet aankan…

4 thoughts on “Glasvezel (2)”

  1. De upload valt inderdaad tegen. Ik heb nog geen test kunnen doen met een externe betrouwbare server (qua snelheid dan). Momenteel kom ik uit op zo’n 4500 kb/s download en 2100 kb/s upload.

    Wel heb ik de upload van 4500 kb/s kunnen halen naar de ftp-server van concepts-ict. Maar ja, dat is binnen het eigen netwerk. Reactie van de helpdeskmedewerker is dat de andere server de snelheid niet aan zou kunnen. Maar dat lijkt me sterk, als ze wel met 4500 kb/s kunnen versturen dan moeten ze het zeker ook kunnen ontvangen…

  2. Ik haal van het Hetzner netwerk naar het Strato netwerk volgens mij zo’n 7 MiB/s via SSH. We kunnen daarmee wellicht een test opzetten om zo te laten zien dat de server het absoluut aankan, maar dat het gewoon een probleem bij hun is?

  3. Bedankt voor het aanbod, daar ga ik graag op in. Nu moeten we nog even de testomgeving gaan definieren aan mijn zijde. Ik zal denk ik hiervoor tijdelijk de router uit mijn netwerk moeten halen en een station rechtstreeks op het grote boze internet moeten halen. Dit om zoveel mogelijk storende factoren uit te sluiten.

    Daarnaast zal ik met het teststation eerst wat testen moeten uitvoeren om te zien of ik daadwerkelijk wel een uitvoer van 35 mbit kan halen. Op zich is dat wel gelukt met bovengenoemde test naar de ftp van concepts.nl. Maar omdat dit ging om een bestand van 50MB is die test niet echt significant te noemen.

    Wat voor grootte testbestand heb je in gedachten trouwens?

Geef een reactie