iPod

Een week geleden kreeg ik van mijn baas een leuk speeltje als dank voor de 5 jaar durende samenwerking. Een gepersonaliseerde iPod Nano 8 GB PRODUCT(RED).

Het gepersonaliseerde gedeelte slaat op mijn naam en de bedrijfsnaam die op de iPod staat. Het PRODUCT(RED) is een liefdadigheidsprogramma waar apple aan meewerkt die Aids bestrijd in Africa.

Voor het vullen van de iPod moet je blijkbaar zowiezo een 1e keer contact leggen met de software van Apple, dit gaat dan om iTunes wat niet zomaar onder linux aan de praat te krijgen is. Uiteindelijk heb ik via Virtualbox een Windows XP virtuele machine gestart en van daaruit de iPod geïnitialiseerd. Om de muziekcollectie bij te houden is dit niet een ideale oplossing, we zoeken dus nog verder.

Keepass

Om de wachtwoordenbrij wat beheersbaar te maken gebruik ik al een tijdje een programma dat op mijn usb-stick draait. Het gaat om een portable versie van Keepass. De portable versie is er een gemaakt voor Portable apps en heet toepasselijk KeePass Password Safe Portable

Nu zijn er op de website van Keepass nog meer onofficiele ports te vinden. Hieronder zit KeepassX welke gewoon via apt te installeren is onder (K)ubuntu:

tecumseh@Athlan:~$ sudo apt-get install keepassx
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
The following NEW packages will be installed:
  keepassx
0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 4 not upgraded.
Need to get 411kB of archives.
After this operation, 1065kB of additional disk space will be used.
Get:1 http://nl.archive.ubuntu.com hardy/universe keepassx 0.2.2-3 [411kB]
Fetched 411kB in 0s (1078kB/s)
Selecting previously deselected package keepassx.
(Reading database ... 90693 files and directories currently installed.)
Unpacking keepassx (from .../keepassx_0.2.2-3_amd64.deb) ...
Setting up keepassx (0.2.2-3) ...

Hierdoor kan ik de met de portable versie gemaakte database netjes openen en bewerken.

Om het helemaal compleet te maken zie ik nog een aantal ports staan. Hierbij zit ook een Symbian versie, geheten KeePass for J2ME. Deze gedownload en op de telefoon geïnstalleerd. Met deze versie kan ik helaas geen database aanpassen, maar eigenlijk wil je dat ook niet met zo’n klein telefoon toetsenbordje. Als je er een extra querty bordje bij hebt dan zou het nog gaan maar ik moet het met 10 cijfers en een paar tekens doen. Wel kan ik nu overal bij mijn wachtwoorden zodat ik hoe dan ook inloggen kan op de website’s en/of servers die ik gebruiken wil. Ik heb mijn telefoon namelijk bijna altijd bij me maar een USB-stokje gaat nog niet overal naartoe.

Micro SD

Vandaag maar een geheugenuitbreiding bij mijn nieuwe telefoon gehaald. De meegeleverde 512 MB heeft nog wel ruimte over, maar ik heb het idee dat dit wel eens vlot vol kan lopen.

Als eerste nu alleen zien dat ik alle data op de juiste manier overgezet krijg. Het is niet de bedoeling dat de navigatie straks niks meer wil doen omdat niet alle bestanden overgezet zijn. Nu kan ik dat doen met behulp van een kaartlezer en de bij de micro-sd meegeleverde adapters. Ik heb alleen even geen kaartlezer bij de hand.

Toch maar een poging wagen via de telefoon. Als eerste de usb-kabel aangesloten op de pc. De telefoon vraagt daarbij in welke mode er verbinding gemaakt moet worden. Ik kies in dit geval voor “Gegevensoverdracht” terwijl ik normaal voor “PC Suite” kies. Hierdoor kan de telefoon tijdelijk de geheugenkaart niet meer aanspreken en wordt er in de pc een extra station zichtbaar.

Nu zorgen dat de verborgen bestanden getoond worden (heb ik toch altijd wel ingesteld staan onder windows) en de boel tijdelijk naar de harde schijf kopieren. Vervolgens de 2 GB kaart erin, formateren via de telefoon en terugkopieren.

Ter controle even de navigatie gestart en alles werkt perfecto.

Flitspaalinfo

Ik heb net een stukje gevonden op het tweakers forum waarin in elk geval de flitspaalinfo uitgelegd wordt. Hier een quote uit dit stukje:

Op flitspaal.nl zag ik goed nieuws 🙂 Ze ondersteunen nu ook Nokia Maps en Route 66 voor de flitspalen
Dus je kan ze gewoon downloaden ipv kopen 🙂

Voor uitleg: http://www.flitspaal.nl/pdf/nokia_navigator.pdf
Eerst ff registreren op flitspaal.nl en dan naar het flitspaal download menu daar kan je de
flitspaalbestanden downloaden.

Dit bestand plaats je ergens (waar jij wil) op je telefoon.
Browse met je bestandsverkenner van je telefoon naar het flitspaal bestand en kies openen
het laden begint dit duurt een tijd. Als het bestand geladen is dan moet je het bestand opslaan (lees installeren) ook dit duurt een tijd.

Ook kan je waarschuwingsgeluiden toevoegen, plaats deze in de map sounds/digital op je geheugenkaart. ik heb een aantal waarschuwingsgeluiden geplaats op rapidshare. http://rapidshare.com/files/99808433/flitsgeluiden.rar.html Nadat je de geluidsbestanden op je telefoon gezet heb moet je ff je muziekbibliotheek vernieuwen.

Nadat de installatie hiervan klaar is start dan je navigatieprogramma, ga vervolgens naar instellingen, alarm en dan naar oriëntatiepunten hierin zie je een aantal categorieën:

  1. browse naar de cartegorie die je wil markeren en kies markeren. (je krijgt de vraag alarm instellingen veranderen? kies vervolgens ja).
  2. de telefoon zoekt nu naar geluidsbestanden.
  3. kies je instellingen of je een waarschuwingsgeluid wil en op welke afstand.
  4. kies vervolgens op opslaan.
  5. herhaal dit met alle cartegorieën die je wil selecteren

Veel plezier met je gesproken waarschuwingen

Ben zelf errug blij dat ze dit formaat eindelijk ondersteunen

Nokia 6110 Navigator

Ik heb net bericht gekregen dat mijn nieuwe toestel deze week geleverd gaat worden. Binnenkort gaat dus het zoeken van een adres verleden tijd zijn want het is een Symbian 60 telefoon met ingebouwde GPS waar dan ook nog eens navigatiesoftware bijzit.

Nu dus de zoektocht naar wat extra’s wat ik op de telefoon kan installeren. Dingen als flitspaalinfo kan ik me wel op abonneren maar als rasechte hollander gaan we dat dus niet doen. Tevens kost me dit ook nog eens data-tikken en daar heb ik geen bundel voor dus dat wordt me helemaal te prijzig.